История,  Келтски свят,  Литература

История на Ирландия. Хората и събитията, оформили облика на страната. Джон Маккормак

взето от:

https://www.book.store.bg/p15080/istoria-na-irlandia-horata-i-sybitiata-oformili-oblika-na-stranata-dzhon-makkormak.html

История на Ирландия

Цена:  15.92 лв.

Стандартна цена 19.90 лв.
Вземи с отстъпка -20% до 10-10-2021г.

Продукт#15080
ВидКнига
НаличностДа, на склад при доставчик
Издадена2006 г.
ИздателствоЖАР
КатегорииСветовна история
КорицаТвърда
Страници344
Размери17.50 / 24.50 / 3.50 cm
Тегло0.768 kg
EAN9789544800659
ISBN9544800654

Описание

Ирландия – най-младата независима държава в Европа (преди разпадането на Съветския съюз и Югославия) има хилядолетна история, изпълнена с борби, интриги и предателства. От митичните първи заселници на острова – фирболгите и Туаха де Данан, през зараждането на келтска аристокрация и британското владичество, до борбата за независимост и приемането в Европейския съюз Ирландия извървява дълъг път през размирици и неволи, за да се превърне в една от най-динамичните европейски страни.

В увлекателната история на Джон Маккормак българският читател ще се запознае с много неизвестни за нас подробности за тази държава. Ще узнаете как островът е бил заселен от келтите, как с коварната си политика Англия постепенно подчинява местните князе, как искрата на свободолюбието не престава да тлее въпреки чуждото владичество и как в крайна сметка, след терор и кръвопролития, усилията на будни личности като Хенри Гратан, Робърт Емет, Даниел О’Конъл, Чарлз Парнел, Джеймс Коноли, Джон Кастело и Еймън де Валера се увенчават с успех.

Книгата е ценен източник на информация както за древното келтско население на Ирландия, така и за историята и дейността на небезизвестните Ирландска републиканска армия и партията “Шин фейн”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *