Изкуство,  Символи

10 татуировки, вдъхновени от келтските символи, които ще ви опазят от лоша енергия

28.08.2021г., от

PinkMyRide

взето от

https://bg.pinkmyrideph.com/10-tattoos-inspired-by-celtic-symbols-that-will-protect-you-from-all-bad-energy-in-your-life-226268

Много жени са повлияни от езотеризма и магията, вярват в енергията и закона на привличането. Ако сте една от тях, със сигурност ще се интересувате от келтите, една култура на нашите предци, която е процъфтявала в желязната епоха, и оставила много символи, които са били използвани, за да украса оръжията, приборите и телата на хората.

Културата, която създават келтите, има много специални символи, за привличане на сила, късмет или за защитни. Те са много красиви и сложни геометрични фигури. Татуирането на тези знаци ще ви помогне да се опазите от лошата енергия на хората. Вижте някои тях по-долу.

1. Trisquel

Този символ е един от най-известните, той има три спирали, прикрепени към центъра, защото този брой е свещен за келтската традиция. Това означава еволюция, учене и растеж. Той има лечебни свойства и представлява абсолютния баланс между ума, тялото и душата, както и вечното учене и вечната еволюция. Той има способността да насочва душите на починалите в задгробния живот, за да ги преоткрие със своите близки и предци.

2. Awen

Този знак е представен от три паралелни линии и три кръга, които представят духовното и божественото просветление, хармонията между човешкото същество и природата, както и благословиите на боговете. Името му означава вдъхновение.

3. Келтска спирала

Спиралата няма нито начало, нито край, тя символизира вечния живот, безкрайното време, циклите на Слънцето и Луната. Тя е свързана с водата, тя е идеална за момичета, които обичат океана, езера и реки.

4. Wuivre

Този знак представлява две змии, които представляват обединението и силата на Земята. Той е символ на воините, защото ги защитава в техните битки. Известен и като пазител на съкровищата на планетата. За келтите змиите бяха свещени божества на горите. Единственият недостатък е, че не трябва да се докосва до вода, защото губи силата си на защита.

5. Дърво на живота

Това е представяне на природата, нарисувано като кръг с клони и корени, които символизират духовната връзка, която ни дава енергия; това е обединението на небето и земята, между живите и мъртвите, между мистичното и земното. В древността, когато е основано ново селище, около дървото винаги е имало селище, защото за келтите това е свещен елемент на природата. Този дизайн предлага защита, късмет и мъдрост.

6. Triqueta

Това е символ, който е на повече от пет хиляди години, той представлява аспектите на жизнения цикъл: девойка, майка и баба. Другото значение е животът, смъртта и прераждането. В Ирландия, Галисия и Великобритания момчетата дават на булките бижу с тази форма, за да представят трите обещания на връзката: любов, чест и защита.

7. Келтски кръст

Той символизира четирите основни страни: Север, Юг, Изток и Запад, както и четирите елемента: земя, вода, въздух и огън. Това е обединението на сезонните цикли и дава защита на всеки, който го носи.

8. Многогодишен възел

Той е символ на любовта, възел, който представлява вечен съюз между мъж и жена. Той няма начало или край и също така означава вечност и безкраен живот чрез прераждане.

9. Лаубуру

Този символ представлява Слънцето и различните етапи на човешкото същество: раждането, живеене и умиране. Посоката на спиралите има значение, вдясно представлява живот, а вляво представлява смърт. Този символ е зареден с енергия и жизненост.

10. Пентаграма

Той е символ, свързан с магията. Звездата представлява нишката на непрекъснатостта на живота след смъртта. Когато материята се преобразува в енергия, тя е символ на здравето. Всеки връх символизира петте елемента: въздух, земя, огън, вода и дух.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *