Език,  Келтски свят

10 имена от келтски произход за момчета

автор: Кристина Гонсалес Ернандо. Редактор на Guiainfantil.com взето от:

https://bg.radiation-pills.com/10-nombres-de-origen-celta-para-ninos-18574

15 Stunning Yet Undiscovered Celtic Baby Names for Boys | CafeMom.com
https://cafemom.com/parenting/208158-celtic_baby_boy_names

Ако все още нямате име за вашето бебе, ние искаме да предложим десет идеи за имена с келтски произход, използвани в градовете на Иберийския полуостров, особено в Астурия и Галисия, и в голяма част от Европа като Франция, Белгия или Великобритания.

Келтски имена Те са свързани с природата и битките, и са мелодични, поради което стават все по-модерни сред новородените.

1. Айдан. Айдан беше ирландски светец и означава „малък огън“.

2. Алано. Това име се отнася до името на древен номадски народ, произхождащ от Скития. Популяризиран е от някои светци, сред които се откроява: епископ на Кемпер, почитан във френска Бретан през Средновековието.

3. Артур. Много популярно име, което означава „Пазител на мечката“, отнасящо се до съзвездието, въпреки че се интерпретира и по друго време като „Силна мечка“ или „Благородна мечка“. Една от най-известните личности с това име беше крал Артур.

4. Брайън. Името на Брайън означава „силен“ или „такъв с голяма сила“. Това име е доста разпространено в англоговорящите страни. Сред известните личности, които носят това име, можем да откроим певеца Брайън Адамс.

5. Дилан. Това име означава „пламен мъж“, „очарователен за жени“ и също „лоялен като лъв“. През 90-те години стана много модерно благодарение на един от главните герои на телевизионния сериал „Sensation of Living“.

6. Доналдо. Това келтско име означава „онзи, който води народа си по смел начин“.

7. Елбио. Името на Елбио се превежса „идващ от планината“.

8. Ервин. Красиво келтско име, чието значение се отнася до този, който „е в съответствие с почестите и е приятел на морето“.

9. Hervé. Това име, Hervé, се отнася до боеца, достоен за битка. Това е много често срещано име във Франция и също така е име на свещеник от 6-ти век, високо почитан в Бретан.

10. Маел. Маел се превежда като „вожд или принц“. Това име певицата Ракел дел Росарио е избрала за второто си дете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *