Занаяти,  История,  Келтски свят

Келтите имали богати познания в обработването на метали

16.08.2004г., взето от http://www.factor-news.net/index_.php?cm=12&id=3200


Край река Уитъм археолози откриват останки от древен път, копие, меч и съвсем запазена 7-метрова лодка от ствол – останки от света на келтите.

Знаете ли, че…
В миналото земята в английската местност Линкълншир била блатиста и криела безброй загадки. Край река Уитъм археолози намират редици от подпори – останки от древен наколен път. Открити са и копие, меч и съвсем запазена 7-метрова лодка от ствол – останки от света на келтите във време на ритуали, друиди и саможертви.

Археоложката Наоми Фийлд открива част от келтски път, датиращ от Желязната епоха – 195 подпори, подредени в редици, на разстояние 2 метра една от друга. Открита е и голяма колекция от предмети и инструменти – пили и чукове, дърводелски инструменти, големи брадви и огромна сбирка от остриета за копия, направени от кост.

Келтите имали богати познания как да обработват метали. Те били чудесни художници, земеделци и воини, имали щитове и мечове. Животът на земеделците се управлявал от годишните цикли. Те имали посеви, развъждали животни, събирали реколта и празнували през определено време на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *