Занаяти,  Изкуство,  Ритуали,  Традиции

Принц Хари и Меган Маркъл получиха келтски любовен дар

09.01.2018г., Редактор: Иглика Игнатова взето от:

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/princ-hari-i-megan-markyl-poluchiha-keltski-liuboven-dar-snimki-2073463

Принц Хари и годеницата му Меган Маркъл получиха като подарък келтска любовна лъжица по време на посещението си в Кардиф
Принц Хари и годеницата му Меган Маркъл получиха като подарък келтска любовна лъжица по време на посещението си в Кардиф Gulliver/Getty Images

Принц Хари и годеницата му Меган Маркъл получиха като подарък келтска любовна лъжица по време на посещението си в Кардиф, Уелс, предаде ДПА.
От двореца Кенсингтън разпространиха снимки, които показват как двойката приема любовния дар от съименниците си – Хари Смит, на шест години, и 9-годишната Меган Тейлър. Върху изработената от дърво лъжица фигурират инициалите Х и М, както и келтски възел, подкова, преплетен ечемик – символи на вечна любов, късмет и сплотеност.

Заради сложния си дизайн – свидетелство и за уменията на майстора, традиционните любовни лъжици вече не се използват по предназначение и служат само за декорация.

Най-старата известна в Уелс подобна лъжица е изложена в музей близо до Кардиф и датира от 1667 г. Смята се обаче, че традицията за изработването им се е зародила доста по-рано.

След като получили любовната лъжица, принц Хари и Меган Маркъл посетили Кардифския замък и се срещнали с творци и участници в Уелския фестивал на културата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *