Други,  Изкуство,  Традиции

Митологична приказка с рицарски Roberto Cavalli доспехи

02.12.2019г., Текст Давид Стояновски, Фотография Roberto Cavalli, взето от:

https://www.viewsofia.com/article/46574/0/Mitologichna-prikazka-s-ritsarski-Roberto-Cavalli-dospehi

Дизайнерското ръководство в Roberto Cavalli не е на завидно ниво след като Пол Съридж напусна поста си на Креативен директор през март тази година. Въпреки това, креативният екип на компанията се надява на скорошно възстановяване и осем месеца по-късно не се отказва от създаването на нова Pre-Fall 2020 колекция.

Предложението за сезона взима вдъхновението си от вълшебния свят на келтската митология, романтичните легенди за Авалон и рицарските доспехи на крал Артур. Идеята бива майсторски преплетена с ДНК-то на марката, разказващо история с един бохемски чар, амазонски дух и анималистични отпечатъци в различни интерпретации.

Жената на RC е наполовин богиня, наполовин войн, наполовин изкусителка. Относно конструкцията, предложението набляга на стилен тейлъринг с лек утилитарен акцент, последователно допълнен от феерични предложения със свободна кройка и 70-тарски детайли в пропорциите.

С оглед на вдъхновението, вечерните предложения напълно олицетворяват рицарската броня, разгледана в поредица от детайли и материи с деликатна декорация от пайети и мъниста. От друга страна пък, келтската митология поетично заема отреденото й място чрез животинските принтове, както и множеството тежки бронзови бижута, разположени върху меки кадифени основи.

Цялото е сътворено в неутралната гама, ширещата се от бледобежовите до дълбоките черни тонове – както в дамската, така и в мъжката линия. Колекцията бива обогатена с живописни оттенъци на синьо, масленозелено, тюркоазено и охра, взети от спиращите дъха пейзажи на Авалон…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *