Татуировки,  Традиции

Значение на келтски дракон. Дизайн на келтски татуировки – история, значение, скици, снимки

13.04.2020г., източник: http://www.fantasy-ireland.com Превод – Месир, 200г., взето от:

https://mrmamkin.ru/bg/keltskii-drakon-znachenie-keltskie-tatu-uzory-istoriya/

Black And Grey Celtic Dragon Tattoo On Sleeve

В света на келтските воини и крале, драконите били свързани с власт и независимост. Този символ се среща в легенди и фолклорни приказки. Според легендите келтските дракони принадлежали към стихиите на Земята и охранявали портите, водещи към Подземния свят, а също така имали способността да влияят на земята.

Драконът в келтски стил е изобразен като огромен гущер с големи крила, отровен дъх и стоманена люспеста кожа. Те пазеха съкровища и отвличаха хора. Трудно беше да убиете Дракона, тъй като те имаха само едно слабо място – корема, а победата над тях олицетворяваше триумфа над силите на тъмнината.

При келтите драконите са били символ на върховна власт. Келтските крале са изобразявали драконите на знамената си и са го използвали в герба на своето кралство. Според легендата, за мнозина крал Артър е смятан за дракон, защото неговата сила и величие са били невероятни.

Значението на татуировката на келтския дракон в много отношения означава вечен живот, сила, мъдрост и в известен смисъл ужасът, който излъчва външния вид на дракона.

Стилове и цветове на татуировки

Татуировките изобразяващи келтски дракон се правят в етнически и фентъзи стил, с тъмни цветове:

  • Черен;
  • Син;
  • Зелен;
  • Червен;
  • Сив.
Celtic knots and dragons tattoo on guys back

Избират се различни места за татуиране, всичко зависи от размера на картината. До голяма степен татуировката на келтски дракон се прави от мъже, тъй като е символ на власт и сила, но тенденцията при избора на тази татуировка сред момичетата се увеличава с годините и те също искат да се комбинират с качествата, присъщи на това създание.

60 Dragon Tattoo Ideas To Copy To Live Your Fairytale Through Tattoos

Въпреки че драконите са били свързвани с Азия, тези митични същества се срещат във фолклора и приказките на народи по целия свят, както и в келтската Ирландия.

В света на келтските воини и крале драконите се смятали за символ на власт. Достатъчно е да си припомним, че келтският термин за титлата крал е Pendragon.

Днес темата за драконите присъства в съвременния интериор, където дори в банята стилни класически тоалетни могат да съжителстват с кран във формата на дракон и вана на бронзови крака.

Що се отнася до митичните създания, тук е тайният свят на келтската духовност, който представя драконите като нещо повече. За да могат драконите да спечелят уважение сред келтите, те със сигурност трябва да са нещо повече от животни, които дишат огън. Според информацията, предоставена на уебсайта на Dragonorama, драконите са били важна част от Celtic Lore. Те имали способност да „усещат“ Земята и да повлияят на нея. Келтите винаги са вярвали, че областите, които най-често посещават драконите, имат специална сила.

Драконите по всяко време са свързани със Силите на Земята. Днес по време на повечето езотерични ритуали хората смятат, че призоваването на Окото на дракона ще увеличи тяхната сила. Древните друиди твърдо вярвали, че земята е доста подобна на тялото на дракон, и те изградили свещени каменни кръгове, така да се каже, върху „Възлите на силата“ на това тяло. Те вярваха, че драконите ни обединяват с магнетизма на Земята и лечебните води.

Welsh Cymru Dragon Car Van Bumper Wall Fridge Vinyl Decal Souvenir Sticker  Black | eBay

Много от нас са чували за мистериозните „линии на лей“, особено за връзката им с разположението на места за сила като Стоунхендж или кръгове на житни култури. Може да не знаете това, но друго име за „ley lines“ е „Dragon lines“.

В древна келтска Ирландия „leis of the land“ не се отнасяло до географския, физическия характер на пейзажа, имало много по-важен смисъл. За древните келти „леи на земята“ е термин, описващ как космическите сили текат и засягат определено място, както и как самата област влияе на космическите сили. Смята се, че драконите имат огромно влияние върху „леите на земята“, откъдето идва и терминът – „драконови линии“.



Какви магически сили са скрили тези мистериозни същества в себе си, защо са били толкова важни, че изследователите все още откриват легенди, които говорят за ритуали за жертвоприношение на мощни келтски дракони?

Англосаксонската дума за „дракон“ идва от гръцката дума, означаваща „да виждам ясно“. Келтите вярвали, че драконите притежават дарбата на видение, мъдрост и пророчество. Драконите бяха пазителите на всички знания и мъдрост.

Келтските произведения на изкуството често изобразяват дракони, поглъщащи опашката си, превръщащи телата си в омагьосан кръг, символизиращ вечен живот. Подобна символика можем да намерим в възли и трискели.

Dragons, Celts & Druids – Dragon Dreaming

Келтските дракони били почитани като богове, тъй като представлявали земни и небесни сили. Келтите вярвали, че драконите пазят портите, водещи както към небето, така и към подземния свят.

Като духове пазители, които защитават Земята и всички живи същества, келтските дракони са може би най -мощните създания на целия келтски бестиарий.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *