Език,  Традиции

22 шотландски имена на момичета за вашето келтско бебе

взето от:

https://bg.yptpmagazine.com/22-scottish-baby-girl-names

Traditional Scottish girl names for your Gaelic girl

Търсите ли име, свързано с Шотландия? Не търсете повече! Събрахме най-красивите шотландски имена за вашето бебе. От традиционните до модерните, има много чудесни възможности за избор …

  1. Aili- шотландската версия на Алис, Айли се произнася „ay-lee“ и е подобно на Ailish или Haley.
  2. Amilia- като вариация на Amelia, това име е по-популярно през последните години, особено съкратеното Мила или Милия.
  3. Bonnie- вероятно най-популярното шотландско име в този списък. Бони е традиционно име на бебето, родено с красив външен вид. Вашето бебе ще сподели името си с много известни личности, включително легендарната уелска певица Бони Тайлър.
  4. Camden- уникално неутрално име за двата пола. То първоначално е било популярно за момчета, но се е променило като Камерън.
  5. Caitriona- пълното име на популярни съкращения като Cait, Caitlin и Triona, произнася се като „ka-tree-na“. То се използва често в Шотландия и е перфектно за всяко бебе, с буквалния превод „чистотата“.
  6. Fiona- това красиво име дължи голяма част от популярността си на Шрек, в който главната героиня се нарича принцеса Фиона. Превежда се като „Честна“ и е запазило популярността си в Шотландия от десетилетия насам.
  7. Isla- докато Isla означава остров на испански език, то е и името на шотландска река и има традиционни връзки както с Испания, така и с Шотландия. Популяризирана от невероятната Айла Фишър, това име е начело в класациите за имената на бебета през последните години.
  8. Isobel- шотландският вариант на Изабел, има и библейски смисъл. Това име означава „обещана на Бог“ и е свързано с много известни хора като Изобъл Хокинг и Бел Поули.
  9. Jamie- ако изберете това неутрално за двата пола име, Вашето момиче ще се присъедини към голяма общност от известни приятели като Джейми-Лин Спиърс. То означава, „заместник“, „някой, който поема властта“.
  10. Джеси- още едно неутрално име за двата пола, Джеси е от англиското Teasagh. Името означава „богат“ и често се използва като псевдоним на Джесика.
  11. Kylie- има както австралийски, така и келтски произход. Кайли завладява внимането на родителите през 80-те години с появата на Кайли Миноуг.
  12. Lilias- популярно шотландско име с латински произход, Лилиас е красива вариация на Лили. Също така има магическа история, тъй като това е името на последната известна вещица на Шотландия, според археолозите, които открили тялото на Лилиас Ади през 1704 г. Но не се страхувайте от това, защото вещиците вече са готини!
  13. Mairi- колкото по-модерен е правописът на Мери, толкова по-рядък е този шотландски вариант. Това е и името на народната певица Мари Кембъл, тъй че е чудесен избор за музикалните родители.
  14. Maisie- Обичаме тази шотландска вариация на Маргарет. Тази „перла“ е стар фаворит, който все още е на върха на класациите, вероятно благодарение на невероятната Maisie Williams от Game of Thrones.
  15. Nessa- усещате ли вибрации на езерото Лохнес? Неза всъщност означава „от устието“ и е прекрасна вариация на Агнес. Особено харесваме прякора на това име – Неси!
  16. Rona- това шотландското е било измислено в края на 19 век и чака своето възкресение. Често присъства в известни рекламни послания, това име е едновременно очарователно и уникално.
  17. Scotland- защо да не отдадете почит на шотландските корени и да назовете дъщеря си след името на самата страна? То е второто име на дъщерята на Къртни Кардашиан и дъщерята на Скот Дисик и със сигурност ще се увеличи популярността през идните години.
  18. Skye- име, свързано с друго шотландско място- красив остров Скай. Това име е изключително популярно в Америка, с множество известни личности, които именуват децата си Skye.
  19. Wilma- когато чуете Уилма, веднага си представите „Флинстоун“, но всъщност името е популярна вариация на Вилхелмина – „решителна защита“.
  20. Tay- неутрален вариант на Тейлър, Tей е невероятно живописна река в Шотландия. Името може да има слаба връзка с келтите, но със сигурност ще нараства популярността си, докато Тейлър Суифт продължава да царува над поп музиката.
  21. Paisley- В родния град на Джерард Бътлър, вашата дъщеря със сигурност би имала страхотен прием с това шотландско име. Paisley е изключително популярна не само заради своите шотландски корени, но и като име на известна индийска тъкан и като фамилно име на певеца Брад Пейсли.
  22. Norrie- Това очарователно име е вариация на Honor, „добродетелта“. С това име може да наречете дъщеря си по същия начин, както го направи Ким Кардашиан !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *