История,  Келтски свят,  Традиции

5 дестинации, които да резервирате от сега

07.02.2021г., взето от:

https://profit.bg/klasatsii/5-destinatsii-koito-da-rezervirate-ot-sega/

Уважаеми приятели ! Намерих тази статия днес и тя е с днешна дата. Харесва ми позитивния подход на автора още от заглавието – животът продължава ! /въпреки всякакви мрачни прогнози, обещани от политиците и техните така наречените специалисти /. И да добавя – освен в Шотландя, интересните келтски места има и в Алпите, и в Бавария, посочени по-долу. Приятно четене !

5 дестинации, които да резервирате от сега

Ако локдаунът ви потиска и натъжава, може би е време да си подарите нещо, което да очаквате с нетърпение. Като резервация за пътуване, която да направите сега и да реализирате след като всички мерки и забрани паднат. Вижте няколко идеи за такива места. 

Вижте цъфтежа на черешите  в Япония

Какво по-хубаво и цветно пътуване, от това да разгледате градините, градовете и величествените планини на Япония. Ако искате да направите едно голямо пътуване през 2022 г., нека да е Япония. Тук можете да разгледате японските Алпи, да посетите Бамбуковата гора в Киото и да опитате кулинарните си умения в приготвянето на нудъли. Не пропускайте да се потопите и в горещ извор в Такаяма.

Насладете се на чудесата на Шотландия

Глазгоу, Единбург, остров Скай, Замъка Балморал. Това са само малка част от местата, които заслужава да бъдат видяни в Шотландия. Но ако търсите мистика и искате да усетите духа на келти и викинги, изберете Хебридите. Тук ще намерите всичко, което някога бихте искали от Шотландия – от десетки видове уиски до плажове и дива природа на фона на спиращи дъха замъци.

Минете през швейцарските Алпи с Ледник Експрес



Яркочервеният Ледник Експрес (Glacier Express) е това, от което са направени зимните мечти. Това магическо преживяване, наречено най-бавния експресен влак в света (в края на краищата това е осемчасов път!), ви превозва над 291 моста, през 91 тунела и се изкачва до върха на прохода Обералп на 2033 метра.

Епичното представление на страстта на Баварския Обераммергау

Германската провинция Бавария предлага богата култура и пейзажи като никъде другаде – от древни замъци до перфектни алпийски гледки. Там веднъж на всеки 10 години се провежда Passion Play (Представление на страстта). Тъй като беше отложено през 2020 г., сега имате възможност да гледате епичната пиеса, изпълнена от жителите на Бавария през 2022 г., или да изчакате до 2030 г. за следващото представление.

Пиесата разказва историята на Христос от влизането му в Йерусалим до Възкресението.

Разгледайте Танзания на еко круиз

Всеки любител на дивата природа трябва поне веднъж да изпита красотата на африканското сафари, а Танзания е страната, която предлага най-доброто. Серенгети е изключително място за наблюдение на дивите животни и усещане за едно с природата. Там се намира кратерът Нгоронгоро, със зашеметяващата природа, и селата с местни племена Масай.

След като преживеете чудесата на континента, трябва да се отправите към Занзибар по море за напълно различна гледка към Танзания. Тук плажовете са с мек пясък и можете да се разходите из колониалната столица Стоун Таун. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *