Изкуство,  Келтски свят,  Символи,  Традиции

Келтски чар, талисмани, амулети

12.12.2020г., от Magic Cube – Online Journal, взето от/

Уважаеми приятели ! Тази статия явно е преведена от робот, опитах се да игладя някои неща, защото темата е интересна. Приятно четене !

Келтските амулети днес се считат за едни от най-загадъчните, поради което са особено популярни. Келтските талисмани ще ви помогнат да се предпазите от инциденти и неприятни действия от страна на завистливи хора, както и да попълнят запасите ви от жизнена енергия.

Келтски амулети

Келтски амулети за общо ползване

Много келтски амулети имат общо значение и означават сливането на задгробния, божествения и човешкия свят. Такива талисмани символизират доброта, здраве и успех.

Често облеклата, домакинските прибори или оръжията са украсени със защитни изображения под формата на животни, затворени в богато украсени келтски шарки.

Келтските талисмани се характеризират както с магически, така и с лечебни свойства:

  • ефективно облекчават старите заболявания и подобряват функционирането на имунната система;
  • премахват признаците на депресия, минимизират риска от развитие на стресови ситуации;
  • нормализират съня;
  • помагат да се намери хармония между работата и семейния живот;
  • дават самочувствие.

Значението на келтските амулети е пряко свързано с формата на тъкане:

  • кръг – баланс на спокойствие;
  • триъгълник – подобряване на отношенията със семейството и приятелите;
  • квадрат – защита от зли сили;
  • спирала или лабиринт – кариера и личностно израстване.

Пентаграмът ще помогне на човек да се научи да цени духовното благополучие и ще го предпази от всякакви негативни прояви отвън.

Амулети от четирите елемента

Келтите основават своите вярвания върху връзката между човека и четирите елемента. Всеки от тях се характеризира с уникални черти, които се предават от келтските талисмани.

1.Амулет свързан с водата

Основните качества, които такъв талисман развива:

  • воля;
  • постоянство в постигането на поставените цели;
  • скорост на вземане на решения.

Най-често такива амулети са били използвани от воини. Най-често срещаният образ е дракон, който обещава късмет във всяка битка.

2.Амулет свързан с въздуха

Келтските амулети, подвластни на елементите на въздуха, ще ви помогнат да намерите половинката си, да увеличите увереността в бъдещето и да защитите притежателя си от различни проблеми. Често се изобразява като птици.

Чифт гълъби, символизиращи щастието на младоженците, също е келтски символ.

3.Амулет свързан с огъня

Огнени келтски амулети ще предпазят собственика, семейството и дома му от неприятности и неканени гости. Такъв амулет дава на собственика си спокойствие, подобрява здравето и осигурява семейното благополучие.

Гривна на Бригид

Талисманите свързани с огъня включват гривната и пръстена на Света Бригид, които се препоръчват да се носят на ръцете от децата, за да се предпазят от въздействието на злите сили. Също така, знаците на този елемент ще бъдат отличен амулет за пътници и хора, чиято работа е свързана с тежки физически натоварвания.

За изработването им е най-добре да използвате заготовки от дърво или метал.

4.Амулет свързан със земята

Келтските амулети свързани със земята помагат за плодородието, тяхното действие е насочено към защита на нежния пол.

Спред парапсихолога Канти Гаури Кармолог, Земните талисмани ще помогнат да се разкрие вътрешният потенциал на жената, да се подобри финансовото й състояние и да се развият скритите й таланти.

Най-често срещаният елемент на такъв амулет е трилистникът; ако е направен от траен метал, той носи успех на собственика му по всички въпроси.

Келтският кръст

Амулетът под формата на келтския кръст обединява силата на всички елементи, кардинални точки или сезони, показани в краищата на фигурата, а кръгът, поставен в центъра, символизира човешкото единство. Такова единство помага на собственика на амулета да се предпази от житейските нещастия и да преодолее всякакви препятствия.

келтски кръст

Кръгът, който обединява всички краища на кръста, показва връзката на всичко в природата и цикличността на универсалните сили. Този амулет защитава собственика, като същевременно го възнаграждава с важни знания.

Важно е да се отнасяте с уважение към този талисман, в противен случай кръстът може да бъде изгубен или да донесе отрицателно въздействие в живота на собственика.

Келтските спирали

Тази символика означава:

  • положителни промени в живота;
  • кариерно израстване;
  • духовно развитие.

Най-често такива спирали се изобразяват като тройни, което показва триединството на човешкия дух, концентриран в центъра.

Келтският възел

Възлите имитират тъкане и помагат за манипулиране на енергийните потоци. Всеки възел е направен от една нишка, която символизира житейския път на човека.

Амулети за любовници

Талисманът е изобразен под формата на диамант, състоящ се от неразривно свързани нишки, затворени в плетен кръг. Този амулет е най-подходящ за влюбени двойки в сериозна връзка – помага за укрепване на връзката им, а когато чувствата отшумят между съпрузите, амулетът помага да се възроди миналата страст.

Дървото на живота

Основни свойства:

  • подобряване на отношенията с членовете на семейството;
  • укрепване на семейните връзки;
  • познание за светски мистерии.

Амулетът, който изобразява дърво с преплетени клони и корени, символизира неразривната връзка между различните аспекти на Вселената.

Изработване на амулет със собствени ръце

Когато правите тези амулети, се препоръчва да се придържате към редица правила, които ще помогнат да се засили ефектът му.

Келтският възел

Най-лесният начин да направите келтския възел изисква следните стъпки:

  • вземете дантела от естествен материал;
  • от едната страна направете свободен контур и прекарайте втория край през него, за да направите възел във формата на сърце;
  • пропуснете същия край последователно до краищата на сърцето и след това повторете процедурата от противоположната страна;
  • обиколете около контура и отново преминете през бримките;
  • след като завършите тъкането на възела, фиксирайте дантелата от обратната страна.

Келтският кръст

Този амулет е по-труден за направа:

  1. За заготовката можете да изберете мед, дърво или сребро.
  2. Външният контур на кръста се нанася върху избрания материал, изображението се изрязва и подравнява по краищата.
  3. Кръстът се украсява с добре различими шарки.

Ако е необходимо, готовият талисман можете допълнително да покриете с лак или боя отгоре.

Всеки келтски амулет има мощен магически ефект, така че правилно подбраният талисман ще ви помогне да защитите живота си от негативните ефекти на завистливи хора.

Не забравяйте – трябва да получавате или изработвате келтските амулети само с чисти мисли, в противен случай това може да привлече неуспехи в живота ви в бъдеще

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *