Български автори,  Символи,  Традиции

За парите, прасето и още нещо

21.11.2010г., взето от: https://horoskop.rozali.com/zagadki/p13953.html

Прасето е симпатично животно, което има различни лица в нашето съзнание. За някои то е животно, което обича да се къпе в калта, за други е източник на калорично месо и гозби, за трети е любим герой от детството. Но освен това, прасето се оказва образ, зареден с богата символика.

За парите, прасето и още нещо
1. Богатство; 2. Успех; 3. Късмет.

В Северна Америка прасето е символ на благоденствие, късмет, богатство и пари. Местните индианци са възприемали прасето като символ на изобилието и са вярвали, че то ни учи как да се радваме на живота и да споделяме радостта си с другите.

Днес прасето се приема като емблема на пестенето на пари (прасе-касичка) и на потока на пари, който се влива в живота ни. Прасето е мощен символ на късмет. Според една от най-богатите и проспериращи нации на света – американците – ако се нуждаете от повече късмет във финасовата сфера, прасето ще ви донесе изобилие от него.

В Германия пък имат специално определение за човек с късмет. Изразът буквално се превежда „Той/Тя има прасе.”. Предисторията на тази фраза датира от тежките за оцеляване времена по тези земи, когато щастливци са били онези, които са имали прасе, което да изхрани семейството им. Сега в Германия е прието да пожелаваш късмет и успех на някой, като му подариш малка фигурка на прасе.

В древен Египет прасето, по-специално свинята, е възприемана като символ на плодовитостта и изобилието.

Древните келти пък разказват за мъж, който гледал прасета, чийто брой никога не намалявал. Тази история предшества превръщането на прасето в символ на изобилието.

Древните китайци също са обърнали поглед към прасето и са дали своя принос в обогатяването на неговата символика. За тях прасето е символ на мъжество, сила и плодовитост. Глиганът присъства дори в китайския хороскоп, където се възприема като символ на искреност, честност и отдаденост.

Така с течение на времето прасето става един желан талисман. Днес различни хора по света вярват, че ако носят малка фигурка на прасенце с тях, тя ще им донесе благополучие и финансов успех.

Сега и вие можете да се сдобиете с щастливо сребърно прасенце, ако направите депозит в Банка Пиреос. Банката е подготвила специална лимитирана серия прасенца, които представляват симпатични бижута, а всяко носи и своето скрито послание – Богатство, Оптимизъм, Успех, Надежда, Щастие и Слава.

За парите, прасето и още нещо
1.Надежда; 2. Оптимизъм; 3. Щастие; 4. Слава.




Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *