Други,  Традиции

5 най-необичайни парфюма на света

07.11.2012г., от © Actualno.com, Редактор: Анна Маринова, взето от: https://www.actualno.com/actualno/5-naj-neobichajni-parfuma-na-sveta-news_406130.html

5 най-необичайни парфюма на света

Когато избираме парфюм, се ръководим основно от аромата. Това е съвсем обичайно – обикновено се парфюмираме, за да миришем свежо, изкушаващо, предизвикателно.

казва се обаче, че един парфюм може да има други „характеристики“, които да ни накарат да предпочетем точно него. Подбрали сме ви няколко необичайни продукта от този тип, които впечатляват не само с мирис, но и с други интересни особености.

Wode Paint Perfume Boudicca

https://pimages.parfumo.de/240/9808_3dueeo_wode__scent_240.webp

Това е първият в света видим парфюм. Представен е през 2008г. от британските дизайнери Boudicca. Създаването на необичайния продукт им отнел точно 7 години. Главната особеност на парфюма се състои в това, че след като се напръскате с него, той остава следи в наситен кобалтов цвят върху кожата. Скоро те изчезват, оставяйки след себе си аромат на хвойна, орех, цитруси и опиум.

Създаването на парфюма е свързано с легендата за кралица Боудика – келтска владетелка, известна с това, че когато нападала враговете си, карала войниците си да боядисват лицата си в синьо. Wode Paint Perfume Boudicca се предлага във вариант както за жени, така и за мъже. За тези, които не искат да оцветяват телата си в синьо, е създаден и специален безцветен парфюм Wode Scent със същия аромат. Цена: 85 лири

Prends-Moi

Предлага Moi Veld's: парфюм за отслабване

Към многобройните продукти за отслабване, прибавяме и този парфюм. Звучи странно, но целта му е точно такава – да предизвиква загуба на тегло у използващия го човек. Prends-Moi, както се казва ароматът, е разработка на френското студио Robertet и швейцарската козметична компания Velds.

В състава на парфюма влизат специални вещества, които, попадайки върху кожата, способстват производството на ендорфини, влияещи върху апетита. Освен това Prends-Moi съдържа кофеин, карнитин и екстракт от спирулина, които активизират разграждането на мазнини.

Ароматът е тестван върху жени на възраст от 18 до 70 години, като 75% от тях твърдят, че апетитът им действително е намалял. Самият мирис, който получавате чрез парфюма, е класически – с нотки на бергамот и цитруси. Цена: 42 евро

Paper Passion

Paper Passion - парфюм, който ухае на прясно отпечатана книга

Това е един доста нетрадиционен парфюм, създаден не от някоя козметична компания, а от… германското издателство Герхард Стейдъл.

Той се отличава със специфичния си аромат на току що отпечатана нова книга – сантиментален аромат, който осезаемо липсва при електронните четива. В създаването на необикновения парфюм участие взели също известният моден дизайнер Карл Лагерфелд и Геза Шон, берлински новатор, специалист в парфюмерийното изкуство.

Опаковката на Paper Passion е не по-малко атрактивна. Тя наподобява книга с твърди корици. Когато я разтворите, ще откриете дори няколко страници и едва след това ще попаднете на самия парфюм. И тук на разположение на потребителите са мъжки и женски вариант на аромата. Цена: 85 евро

My DNA Fragrance

My DNA Fragrance | Your Fragrance is in the Bottle, but the Scent ...

Идеята тук е всеки клиент да получи свой персонален аромат, създаден на базата на собственото му ДНК. Първоначално, когато поръчате парфюма на компанията My DNA Fragrance, ще получите специален набор, с който сами да вземете от себе си проба ДНК. След това генетичният материал се изпраща в лаборатория, където на база на получените данни, специалисти изготвят индивидуален парфюм, подходящ единствено и само за вас.

Пробата от вашето ДНК ще бъде унищожена веднага, след като парфюмът бъде готов, обещават авторите на идеята. От My DNA Fragrance предлагат парфюм, създаден и на базата на ДНК-то на известни звезди – Мерилин Монро, Майкъл Джексън и т.н. Цена: 119.99 долара

Blood Concept

Amazon.com : Blood Concept AB Eau de Parfum 2.0 fl.oz/60 ml Spray ...

Създаден през 2010 г., този парфюм, както се досещате, е вдъхновен от човешката кръв – най-ценната и вероятно най-добре проучена течност на земята. В линията влизат четири унисекс аромата, които носят названията на четирите кръвни групи – „А“, „В“, „АВ“ и „0“. Най-интересен е парфюмът от „нулева“ кръвна група, който мирише на мащерка, малина, шипка, брезова кора и кедър. Той олицетворява най-древния тип кръв на света.

И в четирите аромата присъства нещо специфично – метални нотки, придаващи привкус на истинска кръв. Всеки флакон от парфюма е с обем 40 милилитра и е снабден с оригинален дозатор-пипетка. Цена: 98 евро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *