Български автори,  Традиции

20 факта за зеленооките жени, в някои от които е трудно да се повярва

от www.webmiastoto.com

взето от: https://www.webmiastoto.com/20-%d1%84%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b7%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%be%d0%be%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%b2-%d0%bd%d1%8f%d0%ba%d0%be%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%ba/

Зеленият цвят на очите е такава рядкост , че когато срещнеш такива, просто не можеш да откъснеш поглед от тях. На притежателите на зелени очи им върви. Те се отличават от тълпата, веднага се забелязват. Отдавна се смята, че цветът на очите може по някакъв начин да влияе на съдбата на човек и има сакрално значение.

Ето какви черти притежават обикновено зеленооките жени:

  1. Зеленооката жена живее пълноценен живот. Тя не обича да седи без работа или да убива време, тя не разбира как на хората може да им бъде скучно.
  2. Тя обича простичките, но красиви и изискани неща. Обича да се забавлява. И не е задължително за тази цел да посещава клубове или кафенета. Може винаги да си спретне парти вкъщи.
  3. Тя няма да ви моли за прошка, никога няма да я видите да плаче, да страда заради любов или да се оплаква. Всички емоции скрива дълбоко в душата си.
  4. Тя обича с цялото си сърце, но няма да ви се кълне в преданост. Ако тя не получи от вас това, което иска, бъдете готови в един прекрасен ден да се приберете в празен апартамент.
  5. Обича да си играе с огъня, да проверява своя партньор, да му устройва изпитания. Тя харесва да я ревнуват, да й се възхищават и да я боготворят.
  6. Жената със зелени очи е мистерия. Никога няма да разберете какво си мисли всъщност. Усмивката на лицето й съвсем не значи, че е доволна.
  7. Тя знае как да възпламени пламъка на любовта в избраника си. В това няма равни. Мъжът до нея си губи ума. Дори обикновената целувка може да разклати земята под краката му

А знаехте ли, че …

  1. Само 2% от населението на Земята се раждат със зелени очи.
  2. В зависимост от времето и настроението зелените очи понякога потъмняват и става ту почти сиви, ту смарагдовозелени.
  3. В някои страни зеленият цвят на очите се среща дори по-често от кафевия /например в Исландия/
  4. Хора със зелени очи имат предци сред келтите или представителите на германски племена.
  5. Зеленият цвят на очите е рядко явление, човек с такива очи се смята за загадъчен, умен и непредсказуем.
  6. В Средновековието се смятало, че зелените очи и рижите коси са отличителна черта на вещици, изгаряли ги.
  7. Котките имат зелен ирис, затова на хората със зелени очи често се приписват котешки наклонности: любопитство, хитрост, остър ум и елегантност
  8. Можете да имате зелени очи, дори ако и двамата ви родители са с друг цвят на очите. Съществуват поне 16 гени, които влияят на цвета на очите.
  9. Зелените очи се срещат по-често при жените, отколкото при мъжете.
  10. Казват, че хората със зелени очи притежават творческа жилка и са с вродени лидерски качества.
  11. Светлозелени очи се срещат в Исландия, Холандия, Шотландия, Ирландия, Естония и Скандинавието, тъмнозелени – в останалите части на Европа, в САЩ и даже в Пакистан.
  12. Учените подозират, че съществува връзка между зелените очи и рижите коси.
  13. От астрологична гледна точка хората със зелени очи са най-нежните, защото зеленият цвят е резултат от взаимодействието между Венера и Нептун

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *