Български автори,  Келтски празници,  Ритуали,  Традиции

В нощта на 22 срещу 23 септември се случват чудеса!

22.09.2019г., редактор: Мария Николова, източник: malchanavoda.com, взето от: https://www.edna.bg/svobodno-vreme/v-noshtta-na-22-sreshtu-23-septemvri-se-sluchvat-chudesa-4644719

Уважаеми приятели ! С удоволствие ви поствам тази приятна, лека и много позитивна статия. Само да добавя, пожелавайте си хубави неща всеки ден, не само на празниците !

небе звезди

На 22 срещу 23 септември отново сме в равноденствие!

Казват, че на равноденствие се случват чудеса! 

В нощта между 22 и 23 септември трябва да си пожелаем нещо отдавна копняно, нещо ново, различно и мечтано.

Пожелайте си здраве, сила, воля, решителност. Пожелайте си любов. Пожелайте си даже нещо материално – нов дом, кола, чанта – все едно… 

Пожелайте си! Да си пожелаеш, означава да поискаш. Не е получил онзи, който не е поискал. И вярвайте в сбъдването му!

Есенното равноденствие е един от най-пищните слънчеви празници, символизиращо равновесието и мъдростта. Изравняването на деня и нощта изобразява изцелителния баланс и природната плодоносна пълнота. По вид този момент от слънчевия цикъл отговаря на пълнолунието от лунните фази.

Есенното равноденствие е и фестивал на жътвата – време за празнуване и за благодарност, време за пренареждане и за намаляване на темпото. Това е период на изобилие от плодове и зърнени храни. Той бележи кулминацията на усилията през годината, когато се събират и плодовете от труда ни.

Почитат се даровете на Майката Природа и енергиите на земята и небето, които подхранват растенията и осигуряват изобилна реколта. В края на жътвата по стар келтски обичай се дава Жътвена вечеря – в чест на получените есенни дарове, които ще осигурят благоденствието през зимата.

Сега е моментът да заредите със сила събраните през лятото речни и морски камъни, мидени черупки или ръчно изработени глинени фигурки и предмети. Оставете ги да престоят под открито небе в нощта преди самото равноденствие, за да поемат природната енергия в себе си. 

С нарастването на нощите мислите се обръщат навътре. Време за размишления върху уроците от изминалите месеци и приготовления за студения сезон, който ще дойде с нови поуки и мъдрост. Почитат се по-възрастните членове на фамилията, решават се и се планират парични въпроси. Подготвя се зимнината.

Както си подредите нещата сега, така ще се реализират те през следващата година. Подходящо е за работа в група и в кръг – работа за планиране, мисловни дейности, хармонизиране и балансиране на изцелителните енергии по света. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *